• Telefon
    +90 232 935 46 75
  • Çalışma Saatleri
    Hafta içi 10:00 - 19:00
  • Adres
    İmbatlı Mahallesi 6070/3 Sokak No:3A Karşıyaka / İZMİR

10 maddede çocuğunuzun yaratıcılığını geliştirmenin yolları

  1. Onlara örnek olun. ‘ DÜZ ÇİZGİ BİLE ÇİZEMEM’ demek yerine ‘ Yeni bir şeyler üretmeyi deneyebilirim ‘ diyebilirsiniz.  Yaratıcılık da süreç ortaya çıkarılan üründen çok daha önemlidir. Çocuğunuz eğer sizin yeni bir şeyler ürettiğinizi görürse sizi örnek alacaktır. 
  1. Çocuklarınızın yaptığı resimlerine sadece buzdolabının üzerinde yer vermeyin. Her çocuk gerçek resimlerin çerçevelenip odanın duvarına asılacağını bilir, bilmiyorsa da öğrenecektir. 
  1. Kopyalamanın yaratıcılık olmadığını öğretin.   
  1. Bir resmi neden beğendiğinizi ifade edin. Çok güzel olmuş demek hiçbir zaman yeterli değildir. Örneğin “ renkler çok canlı, düz çizgiler bir arada çok güzel görünüyor, bu senin üzgün olduğun zamanları anlatıyor sanırım” gibi ayrıntılı açıklamalar, çocuğunuzun hem dil gelişimini( sözcük dağarcığını ) hem de yaptıklarının değerli olduğunu kavramasını sağlayacaktır. 
  1. Çocuğunuzla birlikte sanat galerisi, sergi veya bir müze ziyareti yapın. Birlikte eserlere bakın ve onu sanat eserleri üzerinde konuşmaya yöneltin. 
  1. Çocuğunuzun resimlerinden yılbaşı kartları, doğum günü davetiyesi vs. yapabilirsiniz. 
  1. Çocuğunuzun doğum gününde pastasını arkadaşlarıyla süslemesine izin verin. 
  1. Evinizde sürekli dağınık kalmaya uygun bir alan olsun. Burada resim sehpası, tebeşir, boya kalemleri, yapıştırıcı, ufak tefek artık materyallerin olduğu bir kutu( kapaklar, düğmeler, ambalaj kağıtları, pamuk vs.)olsun. Stüdyo adını vereceğiniz bu yer her an kullanıma açık olsun. 
  1. Büyük bir evrak çantası ya da dosya alın. Ve çocuğunuzun yaptığı resimleri ya da düğer çalışmaları burada saklayın. Çocuğun üzerinde dakikalarca ya da saatlerce uğraştığı eserin temizlik günü kaldırılıp atılması her çocuğun hevesini kıracaktır. 
  1. Çocuğunuz için ciltli boş bir defter alın, bu defteri seyahatlerinizde bile yanınızdan ayırmayın. Kısa süre içerisinde bu defter, çocuğunuzun gösterdiği gelişimin en güzel tanığı olacaktır. 

Kaynak:  Çocuklarda sanat eğitimi kitabı (yazar: Susan STRİKER) 

“Çok az insan yaratıcı olarak kabul edilir: Birkaç ressam, birkaç şair; milyonda bir kişi. Bu saçmalıktır. Her insan doğuştan yaratıcıdır. Çocukları izlersen görürsün. Bütün çocuklar yaratıcıdır. “  Osho 

Tam da bu yüzden; çocuklarımız zaten yaratıcılar bizim yapabileceğimiz onların yaratıcılıklarını destekleyerek geliştirmek olmalı. 

Sohbete Başla
Whatsapp Destek Hattı
Bilgi almak istediğiniz bir konu mu var? Whatsapp üzerinden bizimle hızlı bir şekilde iletişime geçebilirsiniz.